Unabryggen.no Uncategorized Refinansier gjelden din og få råd til feriereiser!

Refinansier gjelden din og få råd til feriereiser!

0 Comment


Føler du at det hadde gjort godt med et avbrekk fra livets hverdagsslit, reise til varmere strøk og hvile i solen og lade batteriene? Det har for mange vært spesielt vanskelig i disse koronatider med mye isolasjon og begrenset bevegelsesfrihet. Men så var det pengene da. Du har kanskje flere lån å betjene og høye månedlige avdrag som hindrer deg i at drømmen om lange kritthvite strender og god mat med venner og familie i solnedgangen, kun forblir en drøm.

Hva er refinansiering?

Ved å refinansiere lån og kredittkortgjeld kan du spare mye penger som du heller kan bruke på en feriereise, enten du foretrekker å reise i eget land eller drømmer om en sydenferie. Men hva betyr egentlig refinansiering? Jo, refinansiering av gjeld er kort fortalt det som skjer når du samler flere smålån og eventuell kredittkortgjeld i et nytt og større lån. Dermed reduserer du antallet långivere og får en bedre oversikt over privatøkonomien din og sist, men ikke minst, betydelig lavere kostnader.

Refinansier gjelden din og unngå unødvendige låne- og kredittkostnader

Det å ta opp et forbrukslån kan være en kjærkommen utvei hvis en uforutsett utgift plutselig skulle dukke opp og du trenger penger raskt. Men dette innebærer også flere forskjellige typer kostnader. Tar du opp et forbrukslån i stedet for et ordinært lån i banken din, må du regne med å måtte betale vesentlig mer renter enn hva tilfellet er med et lån hvor det stilles krav til sikkerhet.

Ett av disse gebyrene er for eksempel etableringsgebyr på lån som du må betale långiver når du tar opp lånet. Dette kan ligge på mellom 500 – 2 000 kroner, eller enda mer, avhengig av hvor mye penger du låner. Dette gebyret kommer som oftest på toppen av beløpet du låner. Du trenger da altså ikke å betale dette beløpet når du signerer låneavtalen med utlåner.

Termingebyr og renter

Et annet gebyr du må regne med å få er termingebyr. Dette gebyret blir lagt på alle dine månedlige nedbetalingsavdrag. Dette er også en slags administrasjonsavgift som kan ligge på alt fra 50 – 100 kroner, noen ganger enda mer.

Sist, men ikke minst, får du renter på forbrukslån som du må betale. Denne renten kan variere fra 7 – 25 % på et forbrukslån, avhengig av hvilken utlåner du benytter deg av. Husk også å se på den effektive renten, som viser det reelle beløpet du må betale for hvert avdrag på nedbetalingsplanen din. Hvis du er sen med avdragene dine vil du i tillegg få straffegebyr for sen betaling, noe som raskt kan gjøre at tingene går over styr og du blir hengende tilbake med en voksende gjeld, og alt det negative dette innebærer.

Betal inn litt ekstra når du kan

Det kan være vanskelig å holde god oversikt når du har mange forskjellige smålån, kredittkortgjeld, eller andre kredittløsninger å betjene. Hvis du nå bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, enten du vil bruke det på en feriereise eller bli kvitt ubetalte regninger for å unngå enda flere straffegebyrer, husk at det er lurt å benytte deg av refinansiering når du har muligheten til det. På den måte blir lånet betalt ned hurtigere. Samle lånene dine til et lån med refinansiering og få råd til å bestille drømmereisen din i sommer!

the-wp-business