Unabryggen.no Uncategorized Den engelske landsbygda

Den engelske landsbygda

0 Comment


Å reise i Storbritannia er en fryd for par på romantisk reise, men også for småbarnsforeldre. England, Wales og Skottland er perfekte steder for en ferie, da man finner pulserende storbyer og vakker, rolig landsbygd med svært korte avstander mellom hverandre. Storbritannia har kanskje verdens mest utviklede jernbanenett, og det gjør det enkelt og raskt å reise gjennom landet. Den engelske landsbygda assosieres med grønne åkrer, små landsbyer og hyggelige [i]bed & breakfasts. [/i]

Tradisjonsrike overnattingssteder

Storbritannia er et variert land, og man kan finne noe som passer alle ferierende personer i dette lille men innholdsrike landet. Uansett om man drar til det skotske høylandet, sentrum av Manchester eller til landsbyer ved kysten av Wales, er overnattingssted noe som kan avgjøre om ferien blir en suksess. I Storbritannia, og da spesielt England, finner man de tradisjonsrike overnattingsstedene som er en del av et privat bolighus, det vi kaller “bed & breakfast”. Man kan kanskje kalle dette for en eldre og tradisjonsrik versjon av AirBnB.

Et personlig preg

Mange av denne typen overnattingssteder er drevet av pensjonister som ikke har fått med seg at nesten all reservasjon av overnattinger nå for tiden foregår på nett, og derfor er det ikke sikkert at man finner de fineste stedene ved å søke på mobilen. I stedet kan man vandre rundt i vakre landsbyer og treffe på skilt over dørene på bolighus som forteller besøkende at de kan ta inn for et hyggelig rom med en god seng, og den velkjente engelske frokosten neste morgen. Slike steder er ikke moderne hoteller, men er innrettet med et personlig preg etter eiernes smak.

Dette skaper en stemning og atmosfære som ber de besøkende velkommen som om du overnatter på gården til en besteforelder. Alt er hjemmekoselig, og kanskje går man ned til frokost og møter på andre reisende morgenen etter. Måltidene på et slikt sted er nemlig perfekt for å bli kjent med andre som er på farten, og dette gjør at mange som foretrekker å reise alene ofte møter på følgesvenner til neste by eller stoppested.

Bonderomantisk eller moderne

Ikke alle ledige rom i en [i] bed and breakfast[/i] er bonderomantiske med gardiner i blomstermønster. Noen ligner mer på en nymotens leilighet, og disse finner man oftere i byene. Drar man til Edinburgh eller Glasgow i Skottland blir man møtt av et yrende kulturliv. Prisnivået i dette landet er ikke langt unna det norske, og hvis man ikke har egne midler til å ta med familien på ferie, kan man benytte seg av tilpassede forbrukslån etter personlig behov.

Både Edinburgh og Glasgow er studentbyer, og dermed er det mange tilbud innenfor musikk, kunst og kultur. Ingen av byene er veldig store, og dermed kan småbarnsfamilier lett ta seg fram i trygge omgivelser med korte avstander. Gjennom å ta inn på slike overnattingssteder får man virkelig smaken av ekte britisk kultur og historie.

the-wp-business