De Historiske

0 Comment


Dersom du er ute etter noe mer enn kun en seng å sove i når du reiser i vakre Norge, er et av De Historiske sine hoteller noe du absolutt bør vurdere. Dette er en medlemsorganisasjon for hoteller, med 62 ulike hoteller og spisesteder. Felles for dem alle er at de har det lille ekstra. En unik historie, et varmt vertskap, god mat og fine opplevelser både på hotellet og rett utenfor dørene, er noe av det disse hotellene tilbyr.

Vi kan naturligvis ikke gå gjennom alle 62 her, men vi vil gi deg en liten smakebit av det fantastiske De Historiske har å tilby.

Hotel Union Øye

Dette er virkelig et hotell som må oppleves. Og ikke bare hotellet, men også selve Øye. Denne nydelige bygda på Sunnmøre, innerst i vakre Norangsfjorden. Her har kongelige, forfattere og andre kjente personer overnattet. Og rommene har fått navn etter mange av disse, for eksempel Keiser Wilhelm II, Karen Blixen, Dronning Maud og Kong Haakon og Edvard Grieg. Hvert rom på Union Hotel Øye har sin egen dekorasjon, og på Keiser Wilhelm II sitt rom finner man også hans personlige badekar.

Dette hotellet er et museum i seg selv, og kommer du dit på en dag hotellet ikke er fullbooket, vil dørene til de ledige rommene stå åpne, slik at du kan ta en titt inn.

Nusfjord Arctic Resort

Skal man først oppleve Lofoten, bør man også benytte muligheten til å bo i en rorbu. I Nusfjord finner du landets eldste og best bevarte fiskevær. Her finner du alt fra rorbuer med meget høy standard, til de helt enkle og originale rorbuene. Hvis du ikke krever toppmoderne utstyr og dyr parkett på alle gulv, anbefaler vi en av de originale rorbuene, for å få den ultimate rorbuopplevelsen. Felles for dem alle er at de inneholder historie, i større eller mindre grad. På kjøpet for du også en robåt til fri disposisjon, slik at du kan dra ut og jakte på lofottorsken. Dette idylliske fiskeværet ligger godt skjermet for vær og vind.

Nusfjord Arctic Resort er et utmerket utgangspunkt, enten målet med turen er spekkhoggersafari, fisketur, fjelltur eller noe annet som fantastiske Lofoten har å tilby.

Oscarsborg Hotel & Resort¨

Ute i fjorden, rett utenfor Drøbak finner du Oscarsborg Festning. Stedet som er mest kjent for senkingen av det tyske krigsskipet “Blücher” 9. april 1945. Ute på denne øya er det spennende historie uansett hvor du tråkker. I tillegg finner du flere flotte badestrender, nydelige utsiktspunkt og flere restauranter. På sommerstid er denne øya virkelig en plass man bør besøke, og da er det også flere ulike kulturarrangementer som finner sted på festningsområdet.

Dette er kun et bittelite knippe av det De Historiske har å tilby, og som du ser gir de deg unike muligheter til å oppleve norsk historie og natur.

the-wp-business