Unabryggen.no Hotellmarkedet Zanzibar – tropisk drømmeferie

Zanzibar – tropisk drømmeferie

0 Comment


 

Zanzibar fremstår for mange nordmenn som selve inkarnasjonen av en tropisk paradisøy. Med temperaturer rundt 30-tallet (både i lufta og vannet), kritthvite strender omkranset av turkisblått hav på den ene siden og palmer på den andre, er det ikke rart det har blitt et yndet turistmål.

En del av Tanzania

Zanzibar ligger i det Indiske hav, en liten fergetur fra Dar-es-Salam, den største byen og økonomiske hovedstaden i Tanzania. Zanzibar er også en del av staten Tanzania, men har en viss grad for selvstyre. Zanzibar består av to øyer; Unguja og Pemba. Flere mindre øyer og holmer hører også til. Både Unguja og Pemba har sine egne flyplasser så det er mulig å besøke de begge, men Unguja er den mest besøkte, og også den med størst befolkning.

De fleste fastboende snakker til daglig Swahili, men Engelsk er også et av de tre offisielle språkene, og det går stort sett greit kommunisere på engelsk. Den største religionen på Zanzibar er Islam. Det er derfor tilrådelig for kvinner å kle seg litt nøkternt, med mindre man er på stranda.

Stonetown

Mange av de som reiser til Zanzibar vil bruke store deler av tiden på et av de luksuriøse strandhotellene øst eller nord på øya Unguja. Man bør imidlertid ikke gjøre feilen å ikke avlegge Stonetown også et besøk. Byen står på UNESCOs verdensarvliste med god grunn. Denne gamle byen med sine karakteristiske smale smug, yrende gateliv, eksotiske markeder og spennende historie er absolutt noe man kan bruke et par dager på å få med seg.

Tradisjonelt har Zanzibar vært et sentrum for både slavehandel og krydderhandel. Det har gjort at man finner både europeiske og indiske spor i byen. Mange turister velger å besøke noen av de følgende attraksjonene i byen:

  • Det gamle slavemarkedet (tilknyttet museum, Anglikansk katedral, og flere minnesmerker)
  • Byfortet “Ngome Kongwe”
  • Palassmuseet
  • Freddy Mercury’s fødested
  • Forodhani Park

Krydderøya

Krydder spiller fortsatt en sentral rolle på Zanzibar den dag i dag. I tillegg til turisme er det en av de viktigste industriene. Det foregår produksjon og foredling av blant annet nellik, kanel, muskat og svart pepper. Dette merker man også på maten som lages her, og lukten av krydder som ligger tett i de smale smugene som åler seg gjennom gamlebyen i Stonetown.

the-wp-business