Unabryggen.no Uncategorized Sosiale medier har sine ulemper

Sosiale medier har sine ulemper

0 Comment


Sosiale medier har endret måten vi kommuniserer og underholdes på. Det meste er positivt – vi holder kontakten med venner og kjente, oppdaterer hverandre på hva som skjer mens månedene og årene går, og vi engasjerer oss i nyhetssaker, politikk, kultur og alt annet mellom himmel og jord. Men som alt annet i livet gjelder det å finne en god balanse, og nyte det på en måte som ikke får konsekvenser for eller går ut over resten av livet. Det er verken dramatisk eller vanskelig: det handler simpelthen om å være bevisst.

Du er sjefen!

Du bestemmer hva du legger ut, hvor mye tid du bruker online, og hvem som skal få se det du publiserer. Husk at ting du publiserer på internett kan leve i all fremtid, og spres over hele verden på minutter. Ytringer du legger ut i år er kanskje ikke noe du vil stå innenfor om fem år, men de finnes der fortsatt, synlig for arbeidsgivere, venner og andre om du ikke sletter dem. Tiden er også din egen: det finnes et liv utenfor skjermen, og likes, retweets og kommentarer ikke er det viktigste i livet. Kom deg også ut og treff venner, gå på trening, nyt naturen eller en kaffekopp. musikk kan hjelpe på å av og til minne oss på at det finnes ting utenfor TV- data- og mobilskjermen.

Når det er online mister du kontrollen

En fil, det være seg et bilde, en videosnutt eller lyd, kan kopieres, endres og publiseres i lysets hastighet fra det øyeblikket det ligger online, og da har du ikke lenger kontroll. En god tommelfingerregel er å alltid tenke før du legger ut noe: er jeg redd for at dette skal spres? Vil jeg angre senere på at det ligger ute? Selv om du stoler på kjæreste og venner kan telefonen bli stjålet, datasystemer hacket eller noen legger det ut uten din tillatelse. Såkalte nude forums finnes på internett som spesialiserer seg på å spre nakenbilder av uvitende ofre. Den enkleste måten å aldri havne der, er at bildet aldri blir tatt. Ikke vær redd å ha det gøy med sosiale medier, men bruk sunn fornuft.

the-wp-business