Unabryggen.no Uncategorized Pasta hjemme og på reise

Pasta hjemme og på reise

0 Comment


Er det noe Italia er kjent for, er det pasta! Denne italienske retten er så populær at italienske lasagne oppskrifter har blitt eksportert til alle verdenshjørner. Fra gammelt av har lasagne oppskrifter og oppskrifter på andre pastaretter gått i arv og fulgt gamle familietradisjoner.

I dag er det ikke lenger slik at man må reise til Italia for å smake den beste pastaen eller få tak i lasagne oppskrifter. Oppskriftene er nemlig tilgjengelig på nettet, og du finner til og med lasagne oppskrifter som er glutenfrie, veganske og melkefrie!

Men, når det er sagt, frister det nok de fleste å reise til Italia for å smake på ekte vare. Hvorfor ikke ta turen for en helg, langweekend eller en ukes tid?

Pasta i Roma

Roma er en av de europeiske byene som egner seg godt til en langhelg. Her finner du kjente historiske landemerker som Fontena di Trevi, Pantheon, for ikke å glemme Colosseum! Byen er kjent for sterk espresso og vakker arkitektur.

Dessuten er Roma kjent for sin gode pasta. Faktisk er det fire klassiske pastaretter som går igjen i regionen – og det er ikke sikkert du kjenner dem igjen:

  • Bucatini all’Amatriciana
  • Spaghetti alla Carbonara
  • Cacio e pepe
  • Pasta alla Gricia

Trenger du hjelp til å finne en restaurant i Roma? Her finner du gode tips til pastarestauranter i Roma og en beskrivelse av restaurantene.

Lær å lage pasta!

Hvis du er villig til å reise litt utenfor Roma når du først har tatt turen, er det mange steder som er verdt et besøk. Hvorfor ikke ta et matlagingskurs når du først er i gang? Det er nemlig ikke mange som kan si at de har lært å lage håndlaget pasta slik italienerne gjør det!

Du kan for eksempel ta turen til vingården Minardi i området Frascati. På vingården tilbyr de vinsmaking, prøvesmaking på olivenolje, og ikke minst et pastakurs for de som ønsker å lære å lage retter som fettuccine og ravioli fra bunnen av. Tenk for en fantastisk opplevelse!

Pastaregioner i Italia

Visste du at ulike typer pasta kommer fra forskjellige regioner i Italia? Matkritikere og “foodies” kan dele Italia inn i pastaregioner. Faktisk finnes det tusenvis av typer pasta, for ikke å snakke om alle de hjemmelagde pastatradisjonene som nevnt innledningsvis i artikkelen!

Så hvor kommer de kjente pastatypene fra?

Penne

Penne er blitt en klassiker hos de fleste. Denne typen pasta kommer fra Campania i Sør-Italia. Denne typen pasta passer til rike kjøtt- og tomatsauser, og til å bakes i form i ovner. Den fås også glutenfri i butikker i Norge.

Spaghetti

Spaghetti er en favoritt hos barnefamilier. Pastaen kommer fra Veneto i Nord-Italia. Her til lands serveres den oftest med tomatsaus, men den er faktisk best egnet til sjømat, fløtesaus eller oljebasert saus.

Fusilli

Denne pastaen kommer i mange former, men felles for de ulike typene er at pastaen er vridd. Dette gjør pastaen ideell til å holde på saus. Fusilli kommer fra Sør-Italia.

Det finner utallige pastaretter og typer, og den beste måten å utforske dem på er innlysende: Reis til Italia, og smak deg fram!

the-wp-business